De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (2024)

Albanië

Bezienswaardigheden

Vakantie Landinformatie Bezienswaardigheden Beste reistijd

Bekijk rondreizen Albanië Alle reizen

Bezienswaardigheden Albanië

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van Albanië tijdens een van onze onvergetelijke groepsreizen. Begin uw reis in de hoofdstad Tirana gevolgd door het historische Voskopoje. Bezoek de indrukwekkende Kerkyra kloof en bezoek de oudste stad van Albanië, Gjirokastër. Laat u in het Blue Eye Nationaal Park betoveren door de schitterende meren en kom tot rust aan het kuststadje Sarandë. Albanië is een prachtig land met een rijke historische en betoverende natuur!

Sarandë, Albanië De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (1)

Gjirokastër, Albanië De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (2)

Blue Eye, Albanië De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (3)

Butrinti, Albanië De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (4)

Tirana

Het indrukwekkende Tirana is in vele opzichten de belangrijkste stad van Albanië. De centrale gunstige ligging heeft er onder andere voor gezorgd dat Tirana tot hoofdstad is uitgeroepen in 1920. In relatief korte tijd heeft Tirana zich ontpopt tot een levendige stad met een scala aan interessante bezienswaardigheden. Bijna alle hoogtepunten van Tirana bevinden zich in het stadscentrum en zijn dus goed te voet bereikbaar. In het hart van de stad is het Skanderbegplein terug te vinden; het boegbeeld van de hoofdstad. Om het ruime plein heen liggen onder andere bezienswaardigheden als het Nationaal Historisch museum, kleurrijke regeringsgebouwen en - niet te missen - de Et’hem Bey moskee. Net buiten de stad ligt de Dajti berg. Ga voor een panoramisch uitzicht over de stad met de kabelbaan de berg op. De vele winkels, omliggende natuur en historische en culturele bezienswaardigheden maken Tirana onmisbaar tijdens uw rondreis door Albanië. De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (5)

De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (6)

Korçë

Het pittoreske Korçë ligt in het zuidoosten van Albanië. Na de val van het communisme raakte Korçë in verval, maar begin deze eeuw is er hard gewerkt om de stad weer te herstellen in haar oude glorie. Als eerste werden de herenhuizen weer opgeknapt, waardoor het straatbeeld er een stuk fraaier uitziet. Maar ook de oude bazaar en de oude wachttoren zijn hersteld. Ook de bezienswaardigheden zijn na renovatie zeer interessant om te bezoeken. Zo is de kenmerkende orthodoxe kathedraal naast de winkelstraat een must-see in Korçë. Ook de terrassen en winkels op de oude bazaar en het Nationale Museum van Middeleeuwse Kunst zijn interessant om een bezoek aan te brengen. De stad is een goed toevluchtsoort om andere kleinere trekpleisters, zoals het culturele centrum Voskopojë, te bezichtigen. Dit alles maakt Korçë één van de beste plekken om te verblijven aan de oostkant van Albanië. De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (7)

De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (8)

Gjirokastër

In het zuiden van Albanië nabij de grens met Griekenland ligt de 'Stad van Duizend Trappen': Gjirokastër. Deze authentieke stad heeft een rijke geschiedenis en dit is terug te zien in de karakteristieke huizen en Ottomaanse gebouwen in de stad. Het is niet voor niets dat de stad onderdeel is van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op één van de steile hellingen ligt het gigantische Gjirokastër kasteel. Bezoekt u het kasteel? Dan heeft u een fantastisch uitzicht over de aangrenzende Drino vallei. Het kasteel is één van de grootste van de hele Balkan en binnen het kasteel schuilt een wapenmuseum met wapens vanuit verschillende historische periodes; van de prehistorie tot de vorige eeuw. Daarnaast kunt u in de bazaar van deze stenen stad proeven van de unieke historische sferen die nog altijd over de stad waken. Gjirokastër, daar moet u zijn geweest! De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (9)

De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (10)

Berat

Voor wie van historie en architectuur houdt, kan Berat niet ontbreken tijdens een rondreis door Albanië. Deze stad wordt vaak in één zin genoemd met Gjirokastër door het historische centrum en het kenmerkende oude kasteel van beide steden. Het centrum van Berat staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het middeleeuwse kasteel is genoeg te zien, van kerken tot musea. Berat staat tevens vol met kenmerkende witte Ottomaanse huizen met vele ramen, waardoor de stad de bijnaam 'Stad van duizend vensters' heeft gekregen. De lokale bevolking is trots op hun cultureel erfgoed en delen die cultuur graag. Traditionele gerechten zijn te eten in de restaurants en ook op de markten worden lokale producten verkocht. Daarnaast is de omgeving spectaculair om te zien, met de Osum rivier en Tomorri bergen die grenzen aan de stad. De mix van een prachtige landschap rondom de stad en de culturele bezienswaardigheden maken Berat zo uniek! De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (11)

De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (12)

Shköder

In het noorden van Albanië ligt het stadje Shköder. Het gelijknamige meer vormt de natuurlijke grens tussen Albanië en Macedonië. De kronkelende rivieren en het meer zelf geven Shköder een serene uitstraling en het heldere water brengt bijzondere flora en fauna met zich mee. Zo is het Shköder Meer het thuis van diverse vis- en vogelsoorten, dus menig vogelspotter wordt blij van deze stad! In het levendige centrum van de stad zijn veel sfeervolle terrasjes en winkels te vinden. Shköder is niet alleen een gezellige, maar ook een belangrijke stad. Het is namelijk één van de oudste steden van het land, dus er schuilt ook veel geschiedenis en cultuur in verschillende delen van de stad. Dat is voornamelijk terug te zien in het kasteel Rozafa en de indrukwekkende nabijgelegen Mesi brug uit de Ottomaanse tijd. Shköder is daarnaast de perfecte uitvalbasis om Theth Nationaal Park te ontdekken. Dit park wordt niet voor niks de Albanese Alpen genoemd met de ruige bergen, eeuwenoude bergcultuur en groene landschap die het park rijk is. Kortom, een perfecte mix van natuur en geschiedenis vindt u in Shköder en omgeving. De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (13)

De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (14)

Ons rondreisaanbod

Groepsreizen Albanië
Bekijk rondreizen Albanië
De grootste rondreisspecialist | NRV neemt je mee (2024)
Top Articles
History & Overview of the Knesset
Israeli Coalition Vote Updates: Israel’s Parliament Approves New Government, Ousting Netanyahu (Published 2021)
Zachary Zulock Linkedin
Att Login Prepaid
Word trip Answers All Levels [2000+ in One Page Updated 2023] » Puzzle Game Master
What to see and do in Spokane, Washington
Ups Open Today Near Me
Scrotal Support Walgreens
Thor Majestic 23A Floor Plan
Craigslist Tools Las Cruces Nm
Sitcoms Online Message Board
Osrs Mahogany Homes Calc
Catholic Church Near Seatac Airport
Sufficient Velocity Quests
Otis Inmate Search Michigan
Server - GIGABYTE Costa Rica
Imperious Skyrim
Luciipurrrr_
Peoplesoft Oracle Americold Login
Seanna: meaning, origin, and significance explained
Abby's Caribbean Cafe
Horseheads Schooltool
Geritol Complete - Gebrauchsanweisung, Dosierung, Zusammensetzung, Analoga, Nebenwirkungen / Pillintrip
Family Leisure Sale
Remembering the names of those who died on 9/11
Venezuela: un juez ordena la detención del candidato opositor Edmundo González Urrutia - BBC News Mundo
12000 Divided By 40
Solarmovies Rick And Morty
Actionman23
Hourly Pay At Dick's Sporting Goods
Gabrielle Abbate Obituary
Magma Lozenge Location
It Might Get Smoked Nyt
Best Turntables of 2023 - Futurism
Alison Pest Control
Lenscrafters Westchester Mall
Calverton-Galway Local Park Photos
Edo Miller Funeral Home Obituaries Brunswick Ga
7Ohp7
Kinda Crazy Craft
Chess Unblocked Games 66
55000 Pennies To Dollars
Atlanta Farm And Garden By Owner
Leslie Pool Supply Simi Valley
Rocky Aur Rani Kii Prem Kahaani - Movie Reviews
Embu village mines precious coltan for years 'without knowing its value’
Raleigh Craigs List
Westside Veterinary Hospital Arab Photos
Omgekeerd zoeken op telefoonnummer | Telefoonboek.nl
When His Eyes Opened Chapter 3002
Gulfstream Park Entries And Results
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5794

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.